Onrust bij ING en Postbank

De voorgenomen samenvoeging van ING Bank en Postbank stuit toch op twijfels van het personeel. De centrale ondernemingsraad van de bank-verzekeraar heeft dinsdagmorgen een interne e-mail verstuurd waarin vraagtekens worden geplaatst bij de noodzaak van het verdwijnen van 2.500 vaste arbeidsplaatsen en nog eens 850 flexibele functies....

Van onze verslaggeefster Carlijne Vos

De ondernemingsraad reageert met de brief op de officiële adviesaanvraag van ING Bank over de voorgenomen reorganisatie.

In mei maakte ING Groep bekend dat het de beide merken wil samenvoegen. De naam Postbank zal op 1 januari 2009 verdwijnen.

De ondernemingsraad zegt in de e-mail ‘actief en ruim vóór de indiening van de adviesaanvraag’ te zijn betrokken door de directie. ‘We zijn hierdoor goed geïnformeerd en kunnen tijdig onze zorgpunten uiten bij de directie’, aldus de OR.

Die zorgen betreffen vooral het schrappen van arbeidsplaatsen. De OR zegt niet te begrijpen waarom de werkgelegenheid moet afnemen als de directie ‘zo overtuigd is van het succes van de nieuwe bankcombinatie’.

‘Nu we verder in het proces zijn, wordt ons duidelijk dat er echt 2.500 arbeidsplaatsen gaan verdwijnen’, zegt OR-voorzitter Piet Tiemersma uit. ‘We begrijpen dat er efficiëntieslagen moeten worden gemaakt en dat systemen optimaler moeten worden benut, maar we maken ons zorgen over de consequenties voor het personeel. Er ligt een goed sociaal plan, maar het is de vraag of het lukt om voor iedereen ander werk te vinden. Je hebt ook te maken met kansarme werknemers en regio’s.’

Volgens ING Bank is inkrimpen van het personeelsbestand noodzakelijk. ‘We moeten efficiënter gaan werken om op termijn te kunnen doorgroeien in een competitieve markt’, zegt woordvoerder Nanne Bos.

In totaal worden vierduizend banen geraakt. Het betreft 850 uitzendkrachten en consultants, 2.500 volwaardige arbeidsplaatsen en 650 financieel adviseurs die elders binnen de organisatie worden herplaatst. Volgens Bos zal ING zich tot het uiterste inspannen om gedwongen ontslagen te voorkomen.

‘Het samenvoegen van de twee merken is een enorm veranderingsproces waar we de tijd voor nemen. Een goed sociaal plan is daar onderdeel van’, aldus Bos.

CNV Dienstenbond beaamt dat er een goed sociaal plan ligt. ‘Maar’, zegt bestuurder Ahmed Kansouh, ‘dit proces verdient meer aandacht. ING heeft de twee merken willens en wetens zestien jaar naast elkaar laten bestaan. Het mag volgens ons niet zo zijn dat werknemers die dit hebben meegemaakt nu het kind van de rekening worden.’

De bond zegt er bovenop te blijven zitten om te voorkomen dat er gedwongen ontslagen zullen vallen. ‘Dit proces moet mogelijk zijn zonder pijn’, aldus Kansouh.

De nieuwe bankencombinatie die acht miljoen klanten telt, moet een aanzienlijke kostenbesparing opleveren die 440 miljoen euro per jaar extra moet toevoegen aan de winst.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden