Onderzoeksbureau Nyfer stopt

Economisch onderzoeksbureau Nyfer stopt aan het eind van dit jaar zijn werkzaamheden...

ANP

Nyfer heeft tweehonderd onderzoeksrapporten gepubliceerd, artikelen geschreven en vele debatten, congressen en workshops georganiseerd.

Het sinds 1995 bestaande Nyfer had een tekort aan opdrachten en gebrek aan geld.

Het in 1995 opgerichte Nyfer kampte met een tekort aan opdrachten en gebrek aan geld. Eduard Bomhoff richtte de stichting op uit onvrede over de rekenmodellen die het Centraal Planbureau (CPB) hanteert om de effecten van economisch beleid uit te rekenen. Tijdens zijn periode als minister van Volksgezondheid (2002) stond een meningsverschil over het CPB tussen hem en toenmalig minister Heinsbroek van Economische Zaken aan de basis van de val van het eerste kabinet Balkenende.

Nyfer was gespecialiseerd in onderzoek voor vrijwel alle ministeries, veel grote gemeenten, financiële instellingen en organisaties op het snijvlak van politiek en samenleving.

Een onderdeel van Nyfer blijft bestaan. De afdeling die zich richt op toegepast wetenschappelijk onderzoek wordt omgevormd tot een BV. Verder proberen de medewerkers het jaarlijkse vergelijkend onderzoek onder gemeenten voort te zetten.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden