John de Mol.
John de Mol. © ANP

Ondernemingsraad TMG kiest definitief voor bod Vlaamse Mediahuis en VP

Nieuw tikje voor John de Mol in strijd om Telegraaf Media Groep

Psychologisch tikkie voor John de Mol in het nog immer lopende overnamegevecht om de Telegraaf Media Groep: de centrale ondernemingsraad (COR) van de uitgever van onder meer de grootste krant van Nederland kiest definitief voor het overnamebod van het Vlaamse Mediahuis en VP, het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek, sinds jaar en dag grootaandeelhouder van TMG.

Ook wordt de steun voor de procedure van De Mol bij de Ondernemingskamer ingetrokken, meldde TMG dinsdagavond in een persbericht.

Die procedure van De Mol eindigde onlangs in een smadelijke nederlaag voor de mediamiljardair. De Ondernemingskamer wees zijn verzoek om een onafhankelijke supercommissaris af. Die commissaris had een concurrerend hoger bod van De Mol alsnog een 'eerlijke kans' moeten geven. De Mol biedt 6,50 euro per aandeel TMG, VP en Mediahuis 6,00 euro. Maar volgens de rechter was de keuze van TMG voor het lagere bod van VP en Mediahuis - die de meerderheid al binnen hebben - niet onrechtmatig.

De COR steunde eerst de procedure van De Mol, maar trekt dat nu in. 'Wij hopen dat dit advies ertoe zal leiden dat de linies weer gesloten worden en het vizier weer op de toekomst gericht kan worden.' Of De Mol zich er iets van aantrekt is de vraag. Hij kocht sinds de rechterlijke uitspraak alleen maar aandelen TMG bij.

Meer over de overnamestrijd

Vijf vragen
Over de machtsstrijd om de Telegraaf Media Groep.

Hoe de strijd TMG verscheurt
De overname van TMG heeft het bedrijf tot op het bot verdeeld (+). Twee directieleden die de verkoop aan het Vlaamse Mediahuis in de weg zaten, zijn ontslagen.

Eerzuchtig en werkverslaafd
Kenners vragen zich af wat media-ondernemer John de Mol bezielt (+).

Belgisch Mediahuis als redding
'John de Mol zou De Telegraaf veranderen in een radiostation, een reality-soap, roddelblad of luxeverpakking voor makrelen - net wat het meest oplevert,' schrijft Bert Wagendorp (+).

Aandeelhouder from hell?
Peter de Waard: 'De acties van De Mol lijken op veel geschreeuw en weinig wol.'