Oliemaatschappij maalt niet om milieu

Ik las onlangs dat BP voorbereidingen aan het treffen is om nieuwe diepzeeboringen te gaan uitvoeren, dit ondanks dat president Obama er alles aan heeft gedaan om te voorkomen dat BP nieuwe projecten gaat voorbereiden – en met recht....

Halbe Hibma en Den Haag

Onze economieën zijn te nauw verbonden met de olie. Dat is de les die wij als mensheid kunnen trekken uit de oliecrises van de jaren zeventig met alle gevolgen voor onze economie. Oliemaatschappijen malen niet om het milieu, getuige het onverantwoord handelen van BP bij de aanpak in deze milieuramp. En niet alleen zij, ook gelieerde bedrijven die nauw verbonden zijn met de olie-industrie moeten naar mijn mening teruggaan naar de ethische grondbeginselen. Hoe makkelijk is het wel niet om met de schuldige vinger naar de ander te wijzen, zoals wij konden zien hoe drie topmannen elkander de schuld gaven van de milieuramp die zich aan het voltrekken is in de golf van Mexico.

Wordt het niet eens tijd dat wij als mensheid gaan stoppen met de afhankelijkheid van olie, waardoor wij onbewust op deze manier de macht leggen bij hen die het alleen te doen is om geld in plaats van duurzaamheid?

reageren? vk.nl/briefvandedag

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden