OESO pleit voor soepeler ontslagrecht

De OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, pleit in het jaarlijkse rapport over de Nederlandse economie voor versoepeling van het ontslagrecht en verhoging van de AOW-leeftijd.

ANP

Om de problemen van de vergrijzing op te vangen, moet Nederland meer inzetten op vergroting van de arbeidsparticipatie, oftewel meer verrichting van betaald werk.

De OESO wijst erop dat sinds de invoering van de AOW, in 1957, de AOW-leeftijd nooit gewijzigd is. Inmiddels is de levensverwachting toegenomen met meer dan zes jaar. De Nederlandse regering wil de AOW-leeftijd niet aanpassen, maar de OESO doet toch de suggestie om de pensioenleeftijd in stappen te verhogen naar 67 jaar.

De ontslagbescherming maakt de arbeidsmarkt in de visie van de OESO veel te star. Vooral als mensen lang gewerkt hebben, valt de ontslagvergoeding hoog uit. De bescherming maakt het moeilijker om mensen te ontslaan, maar de keerzijde is dat mensen zonder baan minder kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken nam het rapport donderdag in ontvangst en noemde dat verplichte kost voor de commissie-Bakker, die de regering gaat adviseren over vergroting van de arbeidsparticipatie. Ze maakte duidelijk dat het kabinet niet zal voorstellen om de AOW-leeftijd te verhogen.

Volgens de CDA-bewindsvrouw is er nog veel te winnen als mensen niet stoppen met werken voor hun 65ste. Ook wees zij erop dat er meerdere manieren zijn om de arbeidsparticipatie te verhogen.

Als mensen anderhalf uur per week langer werken draagt dat ook flink bij aan de arbeidsparticipatie, aldus Van der Hoeven. Zij benadrukte het belang van een gematigde loonontwikkeling voor de Nederlandse concurrentiepositie.

Over een versoepeling van het ontslagrecht konden de regeringspartijen PvdA en CDA het niet eens worden. Vice-fractievoorzitter Mariëtte Hamer van de PvdA benadrukte dat tornen aan het ontslagrecht voor haar partij nog steeds onbespreekbaar is. ‘Dat verandert niet opeens door een OESO-rapport.’

Bovendien is het vinden van voldoende geschikt personeel voor werkgevers een groter probleem, meent Hamer. Volgens haar moet nu vooral ingezet worden op het meer aan de slag helpen van bepaalde groepen, zoals ouderen, vrouwen en allochtone jongeren. De CDA-fractie wil nu niet met een reactie de commissie-Bakker voor de voeten lopen, zegt CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum.

De maximale duur van de WW-uitkering is teruggebracht van vijf jaar naar 38 maanden, maar dat is in vergelijking met andere landen nog altijd lang, aldus de OESO. In het landenrapport staat ook dat de arbeidsparticipatie van ouderen in Nederland, ondanks eerdere maatregelen, nog steeds laag is.

Op oudere leeftijd doorgaan met werken wordt ‘ontmoedigd’ door de combinatie van een gunstige WW-regeling en de regeling voor vervroegd pensioen.

Om te bevorderen dat mensen ook na hun 65ste blijven werken, zou Nederland de verplichting aan werkgevers om loon door te betalen bij ziekte kunnen versoepelen voor ouderen.

De OESO suggereert om het belastingregime zo aan te passen, dat het voor vrouwen met deeltijdbanen aantrekkelijker wordt om langer te gaan werken. De Nederlandse regering wil de zogeheten aanrechtsubsidie in vijftien jaar afschaffen, maar dat is wat de OESO betreft niet snel genoeg.

Ook de Bijstandswet en de WAO/WIA kunnen aangescherpt worden, zodat meer mensen beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Nederland zou het besluit om WAO'ers in de leeftijd van 45 tot 50 jaar soepeler te herkeuren moeten ‘heroverwegen’.

Ook noemt de OESO het verontrustend dat meer mensen instromen in de Wajong-regeling voor personen die van jongs af aan gehandicapt zijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden