Numico diep in het rood

Numico is het afgelopen jaar diep in de rode cijfers gedoken. Het voedingsconcern boekte een verlies van ruim 1,6 miljard euro....

ANP

De nettowinst werd gedrukt door afschrijvingen en eenmalige kosten. Deze lasten niet meegerekend, kwam de winst van Numico uit op 313 miljoen euro.

Numico zegt zijn Amerikaanse dochter Rexall Sundown waarschijnlijk nog voor juli te verkopen. Ook de toekomst van de vitaminewinkels van GNC is binnen Numico onzeker. De resultaten vallen tegen en het bedrijf overweegt GNC van de hand te doen als dit de komende anderhalf jaar niet verbetert.

Numico is bezig de accenten van zijn bedrijfsvoering te verleggen. Daarbij neemt het voedingsconcern grotendeels afscheid van zijn vitaminetak om zich te concentreren op babyvoeding en klinische voeding.

De twee voedingspoten boekten het afgelopen jaar betere omzetcijfers, aldus Numico. Bij de babyvoeding steeg de omzet met 30 miljoen euro, ofwel 3,1 procent. Klinische voeding zag een omzetgroei 43 miljoen euro. Dat is een toename van 9,1 procent.

Numico torst een behoorlijke schuldenlast met zich mee. Eind 2002 bedroeg deze 2,4 miljard euro. In een toelichting op de jaarcijfers zegt Numico evenwel aan zijn aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden