Nederlandse Staat doet SDU van de hand

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Financiën kan weer een bedrijf van zijn verkooplijstje strepen. De uitgever SDU, die sinds maart vorig jaar in de etalage stond, komt in handen van de bank ABN Amro en de Duitse verzekeraar Allianz. Dat zei een woordvoerder van ABN Amro maandag.

Verdere details maakt de bank nog niet bekend. De gesprekken met de vakbonden en de ondernemingsraad zijn in volle gang, meldde een woordvoerder van het ministerie van Financiën. ,,De gesprekken zijn op een haar na afgerond.'' Daarnaast moet de Europese mededingingsautoriteit de overname nog goedkeuren. Naar verwachting is de transactie in maart voltooid.

SDU, voor 75 procent in handen van de staat, geeft de Staatscourant en een reeks vakbladen uit. Daarnaast produceert de uitgeverij de Nederlandse paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen en is ze de maker van de in november afgekeurde stemmachines.

Resterend belang

Het resterende belang van 25 procent is van de uitgeverij Woltes Kluwer. ,,Het betreft hier een aandeel in een dochteronderneming van SDU'', aldus een woordvoerder van Wolters Kluwer. Op de vraag of dit aandeel nu ook wordt verkocht, wilde hij geen commentaar geven.

De waarde van SDU wordt geschat op 400 tot 480 miljoen euro. Wat de twee bedrijven met de uitgeverij van plan zijn, maken ze nog niet bekend.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden