Nauwelijks geklaag na nieuwe accijnsverhoging

De afgelopen vijftien jaar is het één keer niet gebeurd: verhoging van de accijns op de autobrandstof per 1 januari. Het leidde in de laatste dagen van het jaar steevast tot grote drukte bij de pomp. Maar daarvan was eind 2014 hoegenaamd geen sprake. Met dank aan de dalende olieprijs.

Marcel van Lieshout
null Beeld anp
Beeld anp

En toch: als het gaat om accijns heffen op benzine heeft Nederland de Europese koppositie per 2015 wel degelijk weer verstevigd. Bijna geruisloos is ook dit jaar een (bescheiden) verhoging doorgevoerd. De 76,6 eurocent aan accijns per liter benzine (0,7 cent meer dan in het oude jaar) die nu aan de pomp geldt, wordt alleen door Italië en het Verenigd Koninkrijk benaderd.

Anders dan voorgaande jaren, toen drastischer verhogingen werden doorgevoerd, houdt de consument zich nu tamelijk koest. De prettige prijs aan de pomp heeft de gebruikelijke ergernis over het 'automobilisten pesten' door Den Haag afgezwakt.

Meer dan de automobilisten waren het de houders van tankstations die het afgelopen jaar veel lawaai maakten over de accijnsverhoging op autobrandstof. Vooral in de grensstreek, waar pomphouders klanten massaal naar België en Duitsland zagen vertrekken vanwege de accijnsverhoging op diesel en lpg.

Omzetderving

Gesteund door brancheorganisaties Bovag en Beta gaan twee pomphouders op 20 januari bij de rechter compensatie van de staat vragen wegens omzetderving. Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) werd afgelopen jaar bestookt door oppositiepartijen - het CDA voorop - om de accijnsverhoging van 2014 ongedaan te maken, maar hij gaf geen krimp.

Nu moet de rechter eraan te pas komen om te oordelen over de rechtmatigheid van de accijnsverhoging. De klagers, verenigd in de Stichting Accijnsclaim Pomphouders, vinden dat ze 'buitenproportioneel' zijn gedupeerd.

Een kansloze missie, denkt Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers. Die niettemin ook kritiek uit op het accijnsbeleid. 'De accijns op lpg is nu opnieuw verhoogd. Nog helemaal niet zo lang geleden werd lpg juist fiscaal gestimuleerd als relatief schone brandstof.'

Volgens brancheorganisatie Nove is de accijns op lpg de laatste vijf jaar met 114 procent gestegen. 'Veel bedrijven in de lpg-sector redden het niet meer', zegt Nove-directeur Erik de Vries. 'Financiën zegt dat de accijns op lpg weer omhoog moest omdat er steeds minder auto's op lpg rijden. Zie hier de doodlopende weg van het accijnsbeleid.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden