Na ING komt ook Delta Lloyd met dividendfonds

Beleggingsfondsen die zich richten op dividend deden het relatief goed de afgelopen tijd. Een paar weken geleden kwam Postbank met het ING Premium Dividend Fonds en deze week introduceert Delta Lloyd een dergelijk fonds....

De portefeuille richt zich op bedrijven die hun waardegrotendeels ontlenen aan bestaande activiteiten, niet aantoekomstige ontwikkelingen. Hierdoor wil Delta Lloyd grotekoersschommelingen voorkomen.

Deze aanpak is vergelijkbaar met het Delta Deelnemingen Fonds.Dit fonds, dat zich richt op Nederlandse mid- en smallcaps,startte in juli 2000 en kent een gemiddeld rendement van15,9 procent.

Volgens Delta Lloyd is het risicoprofiel van het nieuwe fondslaag, bij een relatief hoog dividend. De fondsbeheerder mikt opeen rendement van ten minste 6 procent per jaar, op demiddellange termijn. Concurrent ING rekent op 7 procent dividend per jaar.

De beheervergoeding bedraagt 1 procent op jaarbasis. Mochthet rendement, inclusief dividend, in een kalenderjaar hoger dan8 procent komen, dan roomt Delta Lloyd over het meerdere een'prestatievergoeding' af van 15 procent. Bij eventuelenegatieve ontwikkelingen is niet voorzien in een aftopping vande verliezen. Wel zegt het bedrijf toe na jaren met een negatiefrendement, de prestatievergoeding pas van stal te halen wanneeralle verliezen zijn gecompenseerd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.