Als Wired voorspelt dat Microsoft in de nabije toekomst 'mooiere en slankere' computers gaat maken dan Apple, dan is er wel wat aan de hand.
Als Wired voorspelt dat Microsoft in de nabije toekomst 'mooiere en slankere' computers gaat maken dan Apple, dan is er wel wat aan de hand. © AP

Mooie laptops en Paint 3D: Microsoft wordt hip

Microsoft lanceert de ene prachtige laptop na de andere en het ooit zo lullige tekenprogramma Paint is ineens geschikt om 3D-objecten mee te maken. Hoe krijgt de voormalige monopolist dat voor elkaar? Een drievoudige metamorfose.

Wie even niet heeft opgelet, zal zijn ogen moeten uitwrijven als het over Microsoft gaat. De sporen van de jarenlange totaaldominantie op de softwaremarkt laten zich niet zomaar wegwissen: de 'Reus uit Redmond' - zoals het bedrijf steevast werd genoemd - die met zijn besturingssysteem Windows een monopolist zonder weerga was. Andere besturingssystemen werden simpelweg niet getolereerd. Linux bijvoorbeeld was volgens toenmalig topman Steve Ballmer 'een kankergezwel dat moet worden uitgeroeid'.