Minder verlies bij lagere omzet voor Crucell

Biotechnologiebedrijf Crucell heeft vorig jaar een verlies geleden van 23,4 miljoen euro. De omzet kwam uit op 7,4 miljoen euro in 2003 tegenover 9,6 miljoen in het jaar daarvoor....

ANP

Het verlies is fors minder dan de 55,7 miljoen euro die in 2002 werd geboekt, toen werd echter voor 30,9 miljoen euro aan goodwill afgeschreven. Crucell, dat productiemethoden ontwikkelt voor vaccins tegen griep, het West-Nijlvirus, malaria en het Ebola-virus, laat weten dat het in december een ,,aanzienlijk'' geldbedrag heeft ontvangen voor de samenwerking met het Franse bedrijf Aventis Pasteur.

Beide bedrijven gaan samen een nieuw griepvaccin ontwikkelen en verkopen. Het bedrag dat Crucell hiervoor krijgt, is niet meegenomen in de cijfers over 2003, maar zal de komende jaren als omzet worden geboekt. Het gaat om 8 miljoen euro die Crucell bij aanvang van de overeenkomst heeft gekregen. Voordat het vaccin op de markt komt, verwacht het bedrijf nog eens 30 miljoen euro te ontvangen. Dat kan echter nog wel een aantal jaren duren.

Het moederbedrijf van Aventis Pasteur, het Frans-Duitse Aventis, is in een overnamestrijd verwikkeld met het Franse farmacieconcern Sanofi-Synthélabo. Volgens de nieuwe bestuursvoorzitter van Crucell R. Brus, die maandag het stokje overnam van D. Valerio, zal een eventuele overname geen effect hebben op de overeenkomst tussen Crucell en Aventis Pasteur. ,,Wij hebben stevige financiële zekerheden ingebouwd.''

Nadat het nieuwe griepvaccin op basis van de technologie van Crucell door Aventis op de markt wordt gebracht, zal het bedrijf uit Leiden 9 tot 10 procent aan royalty's ontvangen uit de verkoop van de medicijnen. Op dit moment heeft Aventis volgens Crucell 40 procent van de markt voor griepvaccins in handen, waarin per jaar wereldwijd ongeveer 1,5 miljard dollar in omgaat.

Eind 2003 had Crucell 87,2 miljoen euro in kas tegen 110,6 miljoen aan het einde van 2002. De afname is volledig te wijten aan het nettoverlies vorig jaar. Financieel directeur L. Kruimer verwacht dat de reserve in de komende maanden zal groeien door nieuwe opdrachten waarover het bedrijf op dit moment onderhandelt en door een gedeelte van de aanbetaling van 8 miljoen van Aventis Pasteur. Crucell ziet voor 2004 ,,perspectieven voor een positieve omzetontwikkeling''. Kruimer is verder tevreden over de koers die Crucell vorig jaar gevaren heeft. Het bedrijf richt zich meer op het op de markt brengen van nieuwe producten en minder op alleen onderzoek en technologie. Het bedrijf verwacht winstgevend te worden als er producten op de markt worden gebracht die zijn gebaseerd op technologie van Crucell.

Volgens de nieuwe bestuursvoorziter Brus zal het 3 tot 6 jaar duren voordat het eerste vaccin van Crucell op de markt komt. Op dit moment is het bedrijf het meest gevorderd met de ontwikkeling van het Ebola-vaccin. De markt voor dit vaccin bedraagt volgens Brus ongeveer 90 miljoen per jaar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden