Minder Rita’s en méér Máxima’s

In mijn managementbaan boek ik ruim voldoende resultaten omdat het me aan lef en kracht niet ontbreekt. Tegelijkertijd heb ik de laatste tijd steeds meer behoefte om juist veel meer de vrouwelijke elementen aan bod te laten komen....

Yolanda Buchel

Miriam te A.

Beste Miriam,

Wat een bijzonder voornemen! En zónodig, want juist diversiteit in (management-)teams maakt ze veel effectiever, blijkt uit onderzoek. Vaak zie je bij managers dat ze via training en rolmodellen competenties en vaardigheden overnemen, zonder zich af te vragen hoe dit bij hen past. En juist die ronde is noodzakelijk om echt je eigen stijl en tone of voice te ontwikkelen. En daarmee impact op je omgeving te hebben. Het kennen van je eigen verhaal – hoe je zaken doet, niet wat anderen je aangepraat hebben – maakt je authentiek en leidt ertoe dat anderen je willen volgen. Dat is het verschil tussen management en leiderschap: management krijg je aangeleerd, leiderschap komt van binnenuit. Een andere vraag is: is het inderdaad de moeite waard om verschil te maken tussen mannelijke en vrouwelijke elementen? Vanuit de gelijkheidsideologie niet.

Je kunt ook uitgaan van het ‘aangename onderscheid’; ik denk dat jij daar meer achter staat. Vrouwelijkheid is onze natuurlijke asset, die geeft meer speelsheid, spanning, diepgang. Laten we die veel meer benutten! Minder Rita’s, meer Máxima’s!

Uit je woorden maak ik op dat daadkracht en durf al voldoende aanwezig is. Je kunt je vervolgens afvragen welke kanten van jezelf je meer wilt belichten. Wat betekent vrouwelijkheid voor jou? En waarom is het belangrijk? Wat zie je jezelf dan méér doen, naast het tonen van lef en kracht? Dit betekent ook dat je de balans weer eens opmaakt. Voor startende managers is dit een lastige draai, want er is zoveel dat je aandacht vraagt. Net als met autorijden: de controle over de auto en het verkeer, én de juiste route weten te vinden, is soms te veel. Juist als je al enige tijd leiding geeft, is het goed je af te vragen wat jou authentiek maakt. Het is een kwestie van jouw vrouwelijke kanten definiëren – voor de één zit dat meer in de ‘zachtere’ milde kanten laten zien, voor de ander in de charmante speelsheid of creativiteit. Vervolgens kun je uitproberen hoe dat werkt in je huidige rol. Dat vraagt om experimenteren, ervaren hoe het is en een volgende stap zetten of bijsturen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden