Update

Meer vis krijgt keurmerk duurzaamheid

Het aantal verkochte visproducten met een duurzaamheidskeurmerk is in drie jaar tijd verviervoudigd. Hadden in 2008 225 producten het zogenoemde MSC-keurmerk, inmiddels zijn dat er 1053. Dat meldt de NOS.

Koolvisfilets, klaar voor verwerking. © Thinkstock

Om het keurmerk te krijgen, moeten vissers aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet onder meer geen sprake zijn van overbevissing. Daarnaast moet met respect worden omgegaan met de natuur onder water.

Milieubeschermingsorganisatie Greenpeace vindt dat het keurmerk te makkelijk wordt toegekend. Als voorbeeld noemt de organisatie de Alaska koolvis. Die draagt het keurmerk, maar de soort heeft te lijden onder overbevissing.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden