Meer mannelijke managers zien functie verdwijnen

Nederlandse werknemers lijken steeds minder managers nodig te hebben om hun werk in goede banen te leiden. Terwijl de omvang van de beroepsbevolking toeneemt, daalt het aantal leidinggevenden flink. Opvallend is dat vooral mannelijke managers hun functie zien verdwijnen.

Volkswagen-bestuurder Ferdinand Piëch raakte dit jaar zijn baan kwijt. Beeld anp

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Van de 531 duizend managementfuncties die de arbeidsmarkt halverwege 2014 telde, waren er een jaar later nog 490 duizend over. Dat betekent een daling van bijna 8 procent.

Managers bij financiële instellingen als banken en verzekeraars krijgen de grootste klappen, maar ook bedrijven als KLM en AkzoNobel maakten het afgelopen jaar bekend managementlagen weg te snijden om de kosten te drukken. Door de reorganisaties is nu nog 1 op de 17 werkenden nog manager; een jaar geleden was dat nog 1 op de 15.

Mannen hebben het zwaar

Mannelijke leidinggevenden hebben verreweg de meeste last van de veranderingen. Van de 41 duizend managers die verdwenen, waren er 39 duizend man. Toch blijven de mannen onder de bazen het best vertegenwoordigd, met 74 tegen een schamele 26 procent.

Dit verschil valt deels te verklaren doordat vrouwen vaker in deeltijd werken, terwijl leiding geven doorgaans een voltijdbaan is. Driekwart van alle vrouwen heeft een part-time baan, bij de mannen is dat maar een kwart. Onder voltijdwerkers is het verschil tussen de geslachten daarom veel kleiner dan onder de hele beroepsbevolking: 10 procent van de mannelijke voltijdwerkers is manager, onder vrouwelijke fulltimers is dit percentage nog maar anderhalf procent lager.

Hoe minder managers, hoe minder kans op ruis

Grote bedrijven hebben de crisis te baat genomen om flink te snijden in managementlagen. De Volkskrant zette eind vorig jaar de redenen voor u op een rij.

Afrekening met het verleden

Uit een eerdere rondgang van de Volkskrant onder experts blijkt dat aan de inkrimping van de manageraantallen verschillende redenen ten grondslag liggen. Door de vele fusies uit het verleden slepen bedrijven vaak een erfenis aan managementlagen met zich mee. Door die weg te snijden besparen ze niet alleen kosten, ze maken de organisatie ook wendbaarder. Ook speelt het toegenomen opleidingsniveau onder de beroepsvolking een rol. Dit stelt mensen in staat zelfstandiger te werken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden