Marktplaats.nl herontdekt ‘gratis’

Marktplaats.nl heeft woensdag zijn tarieven drastisch veranderd. In plaats van een vast tarief voor spullen die meer dan tweehonderd euro (moeten) opbrengen, hoeven particulieren en bedrijven alleen nog te betalen voor de plaatsing van advertenties in specifieke rubrieken....

Van onze verslaggever

Directeur Oscar Diele van Marktplaats.nl zegt dat de prijsmaatregel het gebruik van de website gemakkelijker maakt voor particulieren. ‘Tot nu toe kon je een bankstel voor 190 euro gratis op de website zetten, maar moest je plotseling gaan betalen als iemand 200 euro of meer bood.’

Het tarief van zes euro blijft gelden bij de verkoop van zaken als auto’s, motoren en vakanties. Voor vermeldingen in de rubrieken ‘Koopwoningen’, ‘Diensten’ en ‘Banen en Opleidingen’ vraagt Marktplaats.nl 25 euro.

Diele verwacht een sterkere groei van het aantal advertenties nu de meeste gratis kunnen worden geplaatst. Omdat Marktplaats.nl onderdeel is van de beursgenoteerde Amerikaanse webveiling eBay, zegt Diele niets over de omzet van de website, of welk deel daarvan met betaalde advertenties wordt behaald.

Marktplaats.nl was vorig jaar de op drie na best bezochte website van Nederland. Elke maand brengen volgens het onderzoeksbureau Multiscope 5,6 miljoen mensen er een bezoek aan. Er staan drie miljoen advertenties op de website en elke dag worden er honderdduizend nieuwe geplaatst.

Diele erkent dat de wijziging van de tarieven ook een besparing oplevert. Het bedrijf hoeft niet langer in de gaten te houden of voor ‘duurdere’ advertenties een vergoeding is betaald.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden