Manager woningcorporatie Ymere kocht in bij familielid

Woningcorporatie Ymere uit Amsterdam heeft diensten ingekocht bij een leverancier met wie twee leidinggevenden bij de corporatie een familieband hebben. Daarbij heeft een van de betrokkenen de interne procedures niet goed nageleefd, waardoor de schijn van belangenverstrengeling is gewekt. Dat blijkt volgens Ymere uit onderzoek dat de corporatie heeft laten verrichten door accountants- en adviesbureau Deloitte.

null Beeld anp
Beeld anp

Het gaat om de manager Klant en Vastgoed en de directeur Wonen en Leven. De laatste is vrijgepleit omdat hij niet direct met de inkoop te maken heeft gehad. Ymere buigt zich nog over de vraag of de manager kan aanblijven. Hij heeft interne procedures voor de inkoop van diensten en de interne gedragscode overtreden.

Van zelfverrijking of benadeling van Ymere is volgens een woordvoerder van de corporatie geen sprake. De woningcorporatie bekijkt nog of ze zaken kan blijven doen met de leverancier. Zowel de manager als de directeur had zijn werkzaamheden in juli neergelegd, in afwachting van de uitslag van het onderzoek. De directeur keert op korte termijn terug in zijn functie, met de manager wordt nog gesproken, aldus de woordvoerder. De aanleiding voor het onderzoek was een anonieme melding bij het meldpunt Integriteit van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden