Logica schrapt 300 banen

De Brits-Nederlandse automatiseerder Logica schrapt nog dit kwartaal driehonderd banen in Nederland. Dat maakte de bedrijfstop donderdag bekend bij een toelichting op de kwartaalcijfers. Vorig jaar kondigde het bedrijf honderd ontslagen aan in Nederland.

ANP

Hoewel Logica een hogere omzet behaalde in het eerste kwartaal, zag het bedrijf met name een terugloop van de vraag in de divisie ‘Advies en Professionele Dienstverlening’. Ook in het het tweede kwartaal verwacht Logica een verdere omzetdaling in deze divisie.

De marktomstandigheden zijn ook voor Logica verslechterd. Daardoor denkt de automatiseerder dat in de eerste helft van het jaar de omzet waarschijnlijk iets lager zal uitkomen dan vorig jaar.

Bij de presentatie van de jaarcijfers over 2008 beweerde Logica nog beter te kunnen presteren dan de markt. De Nederlandse afdeling is het zorgenkindje van het bedrijf, dat een goede positie zegt te hebben in de Britse en Scandinavische landen. In Nederland is de financiële sector, die er slecht voor staat, relatief belangrijk voor Logica.

Het bedrijf zei niet te verwachten dat de moeilijke marktomstandigheden in de tweede helft van dit jaar sterk zullen verschillen van het eerste half jaar. Desondanks sprak Logica de verwachting uit een bruto winstmarge te halen die ‘ten minste’ in lijn ligt met die van vorig jaar.

Het aantal orders nam in het eerste kwartaal met 16 procent toe vergeleken met een jaar eerder. Het bedrijf kreeg grote orders van het Scandinavische telecomconcern TeliaSonera en het Britse National Policing Improvement Agency. De omzet in het afgelopen kwartaal nam met 11 procent toe tot 954 miljoen pond (1,06 miljard euro).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden