Limburgse bedrijven zoeken personeel

Bedrijven in Noord-Limburg kunnen moeilijk personeel vinden. Ze blijven met een groot aantal vacatures zitten. Dinsdag trok uitzendbureau Otto, dat vierhonderd mensen zoekt voor het bedrijf Flextronics uit Venray, aan de bel....

ANP

Volgens Otto groeit de arbeidsmarkt zo snel dat er een groot tekort aan arbeidskrachten ontstaat in Noord- en Midden-Limburg.

Vorige week nog maakte logistiek bedrijf DHL in Beringe bekend 650 vacatures te hebben, die niet of moeilijk ingevuld kunnen worden. En dat ondanks een drie maanden durende wervingscampagne.

Otto is inmiddels ook een grote wervingscampagne begonnen in het Duitse grensgebied. Otto bemiddelt overigens voor duizenden Polen werk in Noord-Limburg.

Bestuurder Joop Muntscher van FNV-Bondgenoten zegt in een reactie ‘er allemaal niks van te geloven’. Hij bestrijdt dat de arbeidsmarkt overspannen is. ‘Volstrekte onzin’, aldus Muntscher. ‘Als mensen niet voor Otto willen werken, kan dat te maken hebben met de arbeidsvoorwaarden.’

Beleidsmedewerker Jan Kuhlman van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) in Eindhoven zegt dat de meeste werklozen zoeken naar een vaste baan, en niet naar tijdelijk werk zoals aangeboden door Otto. Bovendien neemt de groep 50-plussers in het bestand werkzoekenden toe, en die mensen zijn duurder en minder flexibel, aldus Kuhlman. Daarnaast kun je werklozen niet zomaar aan het werk zetten, maar hebben ze vaak een duwtje in de rug nodig in de vorm van begeleiding of scholing, reageert Kuhlman.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden