Lichte daling werkloze werkzoekenden

Het aantal werkloze werkzoekenden blijft licht dalen. Volgens het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) is het aantal in juni met 2000 gedaald tot 692.900....

ANP

Het aantal niet werkende werkzoekende jongeren onder de 23 jaar blijft meer dan gemiddeld dalen. Eind juni was dat aantal gedaald tot 6,5 procent van het totaal aantal niet werkende werkzoekenden. Een jaar geleden lag dat percentage nog op 7,3 procent.

Het aandeel 40-plussers blijft daarentegen toenemen. Eind juni bedroeg hun aandeel 54 procent tegen 51 procent een jaar geleden.

Het aantal vacatures dat door werkgevers in de eerste helft van dit jaar bij het CWI werd ingediend bedroeg eind juni 153.400, ongeveer eenderde meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Verder werden nog eens 93.686 vacatures rechtstreeks geplaatst op de website ‘werk.nl’.

Het CWI verleende het afgelopen half jaar 30.401 ontslagvergunningen, 8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De grootste daling kwam voor rekening van het aantal arbeidsongeschikten (minus 14 procent). Het aantal ontslagvergunningen wegens bedrijfseconomische redenen nam in vergelijking met vorig jaar iets toe.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden