Laurus slankt organisatie af

Detailhandelsconcern Laurus slankt de organisatie af. Op de kantoren van het bedrijf worden 265 banen geschrapt, bijna de helft van het totaal....

ANP

Laurus verhuist nog voor het einde van dit jaar het hoofdkantoor van Den Bosch naar de bestaande locatie van supermarktketen Super de Boer in Amersfoort, zo meldde het bedrijf maandag.

Met het schrappen van de kantoorbanen bespaart Laurus op jaarbasis 15 miljoen euro, zei een woordvoerder van de onderneming.

Vakbond FNV Bondgenoten noemde het een tegenvaller dat Laurus niet alleen overtollige kantoorfuncties wegsnijdt maar tevens bezuinigt op kantoorbanen ten behoeve van Super de Boer, de enige formule die het concern nog exploiteert.

‘Het grootste deel van deze reorganisatie is al enige maanden bekend’, aldus bestuurder Henk van der Ploeg van FNV Bondgenoten. ‘Wel valt het aantal kantoorfuncties dat verdwijnt ons tegen. En de reorganisatie wordt sneller doorgevoerd dan gepland.’

Laurus wil voor het einde van deze maand een buitengewone aandeelhoudersvergadering houden waar het toekomstplan voor Super de Boer, de supermarktformule waar Laurus mee verder gaat, wordt besproken. Wanneer de precieze datum van de vergadering is, kon Laurus nog niet zeggen. ‘Met de aankondiging van de datum zullen we niet al te lang wachten’, aldus de woordvoerder.

De claims voor Laurus van leveranciers, zoals maandag gemeld in Het Financieele Dagblad, vormen geen extra probleem voor het bedrijf. ‘Dit is oud nieuws. Voor dergelijke claims hebben we eerder al een voorziening aangekondigd’, is de reactie vanuit het concern.

Volgens Het Financieele Dagblad zou Laurus door deze miljoenenclaims verder in de financiële problemen komen. De claims ontstonden doordat Laurus de gemaakte inkoopafspraken niet meer kan nakomen, nu er nog maar een winkelformule (Super de Boer) wordt uitgevoerd, na de verkoop van Konmar en Edah.

Behalve met het toekomstplan voor Super de Boer, dat naar verluidt deze week aan de banken wordt voorgelegd, is Laurus ook druk met het vinden van een nieuwe bestuursvoorzitter. Vorige maand vertrokken de financieel directeur en de bestuursvoorzitter van het bedrijf. De Telegraaf meldde maandag dat Jan Brouwer, de voormalig directievoorzitter van Schuitema (C1000), de belangrijkste kandidaat zou zijn voor de leidende positie bij Laurus. Het concern wilde hier niet op reageren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden