Krijgt Ineas-klant zijn deuk vergoed?

Onzekerheid Voor automobilisten met een verzekering bij Ineas is het nog altijd onduidelijk of zij gemaakte schade vergoed krijgen. Dat maakten de bewindvoerders van de schadeverzekeraar deze week bekend....

Ineas verkocht via internet verzekeringen. Ongeveer 95 duizend automobilisten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje gingen in zee met het bedrijf .

De verzekeringen worden per 1 september beëindigd. De bewindvoerders handelen alle schadegevallen af. Het is nog onzeker wat kan worden uitbetaald.

Sparen De grote banken scoren slecht bij spaarrekeningen. De grootbanken scoren gemiddeld een 6,1, net als bij de laatste meting vorig jaar. Dat blijkt uit recent onderzoek van financiële vergelijkingssite Independer.nl. Rabobank (6,3), Fortis Bank (6,2), SNS Bank (6,2), ING Bank (6,0) en ABN Amro (5,8) scoren opvallend lager dan de best scorende banken. De toppers zijn ASN Bank (8,2), Triodos Bank (8,1), Garantibank (8,0) en NIBC Direct (7,9).

De grootste dalers zijn De Hypotheker (gemiddelde score 6,4) en Advanzia Bank. Zij hebben beide een gemiddelde score van 6,0 en zijn beide gedaald met 0,6. De grootste stijgers zijn Kruidvat (plus 0,9) en Nationale Nederlanden (plus 0,7). Maar zij staan ondanks deze stijging nog steeds onderaan (met respectievelijk een 6,3 en 6,1). De grootste ergernissen van klanten zijn de slechte bereikbaarheid en betaalde informatienummers.

levensverzekering Sinds 2002 zjin de premies van overlijdensrisicoverzekeringen gedaald met 40 procent, meldt onderzoeksbureau Moneyview. De daling is te danken aan de stijging van de levensverwachting en de toegenomen concurrentie. Ondanks de de fellere mededinging zijn de verschillen tussen de hoogste en de laagste tarieven niet kleiner geworden, maar juist veel groter. Moneyview verwacht dit najaar verdere tariefsverlagingen.

luchtvaart Nederlandse vliegmaatschappijen en de Geschillencommissie Luchtvaart weigeren 'stelselmatig' uit zichzelf een vergoeding te betalen bij vertraagde vluchten, terwijl passagiers daar volgens een uitspraak van het Europese Hof van Justitie recht op hebben. De Europese rechter bepaalde vorig jaar dat passagiers met een vertraging van drie uur of langer recht hebben op een standaardvergoeding van maximaal zeshonderd euro per persoon.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden