Korting op huur bij Villa Arena

Vastgoedbelegger Corio geeft huurders kortingen van 5 tot 20 procent om ze door de recessie heen te helpen. Dat zei topman Gerard Groener van Corio donderdag in een toelichting op de kwartaalcijfers. ‘Zo kunnen we ze door hun slechte fase heen helpen en leegstand voorkomen’, aldus Groener. ‘We willen de winkelcentra aantrekkelijk houden.’

Corio beheert voor 5,5 miljard euro aan vastgoed in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije. Het zijn vooral winkelcentra. ‘In Villa Arena in Amsterdam hebben meubelzaken bijvoorbeeld zware tijden’, aldus Groener.

Ruim 96 procent van het totale vastgoed van Corio was eind juni verhuurd. Vooral winkeliers in Spanje zijn hard geraakt door de recessie, waarbij sommige winkels te kampen hebben met omzetdalingen van 20 tot 30 procent. Twee bioscopen in Spaanse winkelcentra van Corio hebben hun deuren al moeten sluiten, waardoor daar sprake is van leegstand. In Villa Arena zijn nog geen huurders vertrokken.

Groener verwacht dat 2010 onder meer door de oplopende werkloosheid voor de winkeliers moeilijk gaat worden. ‘Volgend jaar wordt voor de retail zwaarder dan in 2009’, aldus de topman.

Corio publiceerde woensdag nabeurs de resultaten. De vastgoedinvesteerder heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een direct resultaat (de winst uit de exploitatie van vastgoed) behaald van 52,1 miljoen euro. Het bedrijf verwacht voor het hele jaar een geringe verbetering van het direct resultaat ten opzichte van 2008 door onder meer lagere financieringskosten. ‘De verwachtingen over de huurkortingen zijn daarin meegenomen’, aldus Groener. Op de beurs verloor Corio ruim 2 procent.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden