Kerst-cao's: meer loon en flexibiliteit

De politie, ABN Amro, Achmea en PostNL hebben vlak voor Kerst nog een cao gesloten. Gebruikelijk zo vlak voor het einde van het jaar. Wat zijn de trends?

FNV-voorman Ton Heerts spreekt actievoerende agenten toe bij het Binnenhof. Beeld anp

Nipte loonstijging

De lonen lijken dit jaar iets harder te stijgen dan vorig jaar. 'Voor veel werknemers gaat de koopkracht toenemen dankzij de akkoorden van afgelopen weken', zegt een FNV-woordvoerder. Politieagenten gaan er maar liefst 6,5 procent op vooruit. Volgens Jannes van der Velde van werkgeversvereniging AWVN ligt de gemiddelde loonstijging op 1,5 procent. Dat is boven de inflatie.

'Ook flexwerkers profiteren hiervan. Zo worden zij door onder meer PostNL opgenomen in de cao. Hierdoor kunnen sommigen van hen rekenen op een loonsverhoging van wel 25 procent', aldus de FNV-woordvoerder.

Ook voor jongeren is er goed nieuws. In de cao van de Bijenkorf is onlangs het jeugdloon afgeschaft en krijgen jongeren gewoon een volwaardig loon. Dit is ook het geval bij staalproducent Tata Steel.

Gesteggel over flexibele werktijden

Volgens werkgeversvereniging AWVN is er steeds meer vraag naar flexibele werknemers. 'Mensen gaan ervan uit dat de supermarkt tot laat open is. Hiervoor moeten wel mensen beschikbaar zijn die de winkel draaiende houden.' Om dit in goede banen te leiden, worden daar duidelijke afspraken over gemaakt. '82 procent van de cao's heeft afspraken over flexibiliteit.'

De FNV signaleert dit al langer. Volgen FNV-bestuurder Mariëtte Patijn wordt er al jaren over flexibele werktijden onderhandeld. 'Werknemers lopen hier, ondanks de huidige ontwikkelingen, niet warm voor. Wij blijven dus zo veel mogelijk vasthouden aan extra betaling op de zondag en in de avonden.'

Bij de onderhandelingen met warenhuis de Bijenkorf is dit bijvoorbeeld niet gelukt. Maar daar stond wel de afschaffing van het jeugdloon tegenover.

Langer doorwerken ondersteunen

Bonden en werkgevers proberen ook afspraken te maken om ouderen langer te laten doorwerken. Duurzame inzetbaarheid heet dat in de cao's.

'Omdat de pensioenleeftijd stijgt, is het zaak dat ouderen langer blijven werken. Dit wordt gestimuleerd door meer te focussen op duurzame inzetbaarheid', aldus het AWVN. FNV noemt als voorbeeld het 'generatiepact' dat in Den Haag van kracht is. Hierbij gaan ouderen minder werken zodat er ruimte komt voor jongeren, maar worden ze niet ontslagen. Zo blijft de expertise en kennis van ouderen behouden en kunnen ze langzaam naar het pensioen toe werken.

Afname van voorrechten voor ouderen hoort ook bij duurzame inzetbaarheid. Lonen worden steeds meer gelijkgetrokken waardoor het voor werkgevers aantrekkelijk wordt om ouderen in dienst te houden. AWVN-woordvoerder: 'In iets meer dan tweederde van de cao's is een afspraak over duurzaamheid te vinden.'

Persoonlijke keuzebudgetten

De sociale partners maken ook afspraken om de individuele keuzevrijheid te vergroten. 'Het geld dat werkgevers besparen door te korten op de voorrechten van ouderen, geven ze uit aan persoonlijke keuzebudgetten. Voor iedere werknemer is er zo'n potje beschikbaar. Dit kunnen ze vrij besteden aan bijvoorbeeld extra vrije dagen of aan scholing waardoor de werknemers zich meer kunnen ontwikkelen', zegt Van der Velde.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden