Jongeren willen geen loon kwijt voor meer werk

Jonge werknemers zijn niet snel bereid loon of vrije tijd in te leveren in ruil voor het behoud van werkgelegenheid....

Dat blijkt uit een enquête van bureau NetPanel in opdracht van de vakcentrale FNV onder veertienhonderd jongeren tussen 18 en 35 jaar. Hoewel werkgevers ervan uit gaan dat werknemers wel wat harder willen lopen nu hun baan op de tocht staat, blijken zeven van de tien jongeren niet meer uren te (willen) werken om hun baan te behouden. En terecht, vindt Kitty Roozemond, vice-voorzitter van de FNV. 'Dat er in slechte economische tijden meer en langer gewerkt moet worden, is een ouderwetse en gevaarlijke misvatting.'

Ook loonmatiging is niet populair onder jongeren. Eenvijfde vindt loonmatiging over het algemeen een goede zaak, maar slechts 10 procent is bereid zelf geld in te leveren om andere mensen aan het werk te houden.

De recessie blijkt jongeren langer in een baan te houden. Zeven van de tien jongeren is vanwege de malaise minder snel geneigd zijn baan op te geven als hij ontevreden is of problemen heeft. Bijna 40 procent zet bij onderhandelingen over een nieuwe baan lager in.

Het onderzoek stond in het teken van de levensloopregeling, de regeling die het kabinet wil optuigen om het werknemers mogelijk te maken gedurende hun loopbaan verlof te nemen. Hoewel maar 5 procent van de jongeren bekend is met de plannen, is ruim tweederde bewust bezig met het plannen van zijn toekomst. De onderwerpen die hen het meest bezig houden zijn opleiding, carrièreplanning en het wisselen van baan. Met thema's als ziekte, arbeidsongeschiktheid, pensioen en werkloosheid zijn ze weinig bezig.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de jongeren zichzelf niet tot zijn 65ste ziet werken. Een even groot aantal is niet tevreden over de invloed die ze kunnen uitoefenen op de balans tussen werk en privé. Zes van de tien jongeren vindt 25 vakantiedagen bij een fulltime baan veel te weinig. Ook voor werknemers met zieke naasten zijn er te weinig verlofdagen, meent de helft.

Opleiding en ontwikkeling blijven belangrijke thema's. Bijna driekwart vindt dat werkgevers voor iedere werknemer een persoonsgebonden opleidingsbudget moeten hebben. 67 Procent wil zichzelf continu ontwikkelen door opleidingen en cursussen te volgen. E en kwart zou alleen een opleiding voor het werk volgen als dat onder werktijd kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.