Investeerder TPC beheerde miljoenen zwart geld

De failliete vermogensbeheerder TPC uit het Limburgse Steijl beheerde miljoenen aan zwart geld voor klanten uit Nederland, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Het zwarte geld werd gestald in Duitsland, Zwitserland, Luxemburg en Hongkong, blijkt uit het vertrouwelijke strafrechtdossier tegen de TPC-top, dat door de Volkskrant is ingezien.

Van onze verslaggever

De vermogensbeheerder sloot vier jaar geleden de deuren nadat directeur Wilfred A. door een van zijn voormalige klanten – een gefrustreerde gepensioneerde tandarts, die zijn pensioenbeleggingen bij TPC had zien verdampen – was neergeschoten.

Vandaag begint in Den Bosch de strafzaak tegen A. en zijn vaste juridische adviseur, de Arnhemse oud-advocaat Thijs B. Het duo wordt verdacht van onder meer meineed, witwassen en faillissementsfraude.

Volgens een oud-medewerker beheerde het bedrijf voor 40 á 50 klanten, onder wie familieleden van de hoofdverdachte A., zwarte vermogens. Ook werd er regelmatig met zwart geld van en naar Zwitserland gereden. Het personeel dat het zwarte geld beheerde, kreeg hiervoor jaarlijks contant extraatjes van enkele duizenden euro’s uitbetaald.

B’s advocaat Aldert van der Bent, zegt dat zijn cliënt elke betrokkenheid bij zwart geld ontkent.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden