ING voert concernwinst op met 27 procent op

ING Groep heeft in de eerste negen maanden van dit jaar zijn winst sterk opgevoerd. De winst kwam uit 2,96 miljard gulden, een stijging van 27 procent....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

ING zou zijn cijfers over twee weken publiceren, maar het bod op BBL heeft dat plan doorkruist. De aandeelhouders van BBL, die straks worden geacht hun aandelen te ruilen tegen een handvol aandelen ING, krijgen alvast een mooi vooruitzicht voorgeschoteld. De winst zal sterker stijgen dan ING tot nu toe had aangenomen, met 13 tot 15 procent per aandeel.

Het eigen vermogen ging omhoog met 39 procent tot 49 miljard. Als de overname van BBL slaagt, daalt het eigen vermogen, ondanks de enorme emissie van 100 miljoen aandelen, gek genoeg tot 47,8 miljard gulden. Dat komt doordat ING in het komende kwartaal fors zal moeten afboeken op betaalde goodwill op de onlangs gekochte Amerikaanse concerns Equitable of Iowa en Furman Selz. Deze twee overnames zijn nog niet in de kwartaalcijfers verwerkt.

Het balanstotaal steeg in de afgelopen negen maanden 20,9 procent tot 588 miljard. Als het bod op BBL slaagt, zal het balanstotaal in één klap oplopen tot 814 miljard gulden.

Het vermogensbeheer bij ING had 19 procent meer onder beheer: 292 miljard gulden. De groep reserveert 140 miljoen gulden voor onvoorziene risico's. De provisie-inkomsten uit effectentransacties stegen het hardst: met 54,6 procent.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden