Het mes moet het werk doen

Veel mensen knippen peterselie met een schaar in een glas en snijden een ui met een kartelmesje, en zelfs de vreselijke Blitzhakkers zijn nog in gebruik....

Snijden in de keuken

Veel mensen knippen peterselie met een schaar in een glas en snijden een ui met een kartelmesje, en zelfs de vreselijke Blitzhakkers zijn nog in gebruik. Maar bij goed koken hoort goed snijden. Met degelijk materiaal, of het nu een aardappelschilmesje, een koksmes of een dunschiller is. En een kaasschaaf snijdt ook, net als een moderne rasp of een ‘mandoline’. Er is één voorwaarde: alle apparatuur moet scherp zijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden