Hernieuwd overleg over Brabantse busconcessie

De provincie en de busmaatschappijen Connexxion, BBA en Arriva voeren maandag opnieuw, zeer intensief overleg over de toekomst van het busvervoer in Noord-Brabant....

ANP

Een provinciewoordvoerder heeft dat gezegd. De vakbonden zijn nog op zoek naar een onpartijdige bemiddelaar, bleek op een actiebijeenkomst bij het hoofdkantoor van Connexxion in Hilversum.

Ongeveer driehonderd stakende buschauffeurs van de BBA togen maandag naar Hilversum. Ze eisten daar van de directie van Connexxion opheldering over haar opstelling in het conflict over de aanbesteding van het busvervoer in de provincie.

Directievoorzitter Peter Kortenhorst herhaalde tegenover de toehoorders dat Connexxion bereid is zich terug te trekken uit de aanbestedingsprocedure. De geplande rechtszaak van komende woensdag blijft volgens hem echter noodzakelijk omdat zijn bedrijf anders gedwongen is om acht jaar lang voor een verliesgevende prijs bussen te laten rijden.

De chauffeurs namen genoegen met deze verklaring en begonnen aan de terugreis. Ze hebben toegezegd maandag tijdens de avondspits te rijden.

De vakbonden proberen de busmaatschappijen maandagavond weer fysiek bij elkaar aan tafel te krijgen. De eerste betrokkenen hebben hun medewerking toegezegd. Wie er moet bemiddelen is nog niet duidelijk. Minister Karla Peijs (Verkeer) toonde zich eind vorige week nog bereid maar valt volgens de bonden af omdat ze al te veel heeft gezegd over het conflict.

De provincie benadrukt dat alleen de verschillende plannen en ideeën in ontvangst worden genomen. De woordvoerder gaat niet inhoudelijk in op de ontwikkelingen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden