‘Hebzucht is hier gelegaliseerd’

De jaarlijks verder stijgende beloning voor bestuurders van bedrijven in Europa is overgewaaid uit de VS. Heerlijk, die transparantie...

New York Times

Na de gangstarap en de Hollywoodfilms, importeren Europeanen nu ook een ander Amerikaans fenomeen: hoge en almaar stijgende salarissen voor bestuurders van grote bedrijven. Decennialang waren Europeanen veel terughoudender in het belonen van hun toplieden, maar nu lijkt het hek van de dam.

De gemiddelde bestuursvoorzitter wil net zoveel verdienen als zijn collega aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en hij krijgt steeds vaker zijn zin.

In 2005 verdienden de bestuurders van de 350 grootste Amerikaanse ondernemingen gemiddeld 6,8 miljoen dollar per jaar. Dat was 58 procent meer dan het gemiddelde van de honderd grootste Europese bedrijven.

Dat lijkt een groot verschil, maar in 1998 was de kloof veel groter. Toen verdiende de Amerikaanse topman met een jaarsalaris van 4,6 miljoen euro gemiddeld vier keer zoveel als zijn Britse collega.

‘Hier in Frankrijk is hebzucht gelegaliseerd’, zegt Pierre-Henri LeRoy, hoofd van beleggersadviseur Proxinvest. ‘Bestuurders vergelijken zichzelf met de markt in de VS en niet in India.’ Ervaren beloningsexperts noemen de salarisstijgingen ‘dramatisch’. ‘Het is voor het eerst in dertig jaar dat de kloof kleiner wordt en het gaat meteen erg snel’, zegt John Viney, oprichter van Zygos Partnerschip een beloningsadviesbureau in Londen.

De belangrijkste verklaring hiervoor is volgens Viney, dat bedrijven steeds vaker internationale vergelijkingen maken om het salaris vast te stellen. Hoewel. ‘Als men het heeft over wereldwijde vergelijkingen dan gaat het in werkelijkheid om de vergelijking met een land: de VS’, zegt Viney.

Waar de salarissen in de VS als een gegeven worden beschouwd, neemt in Europa de weerstand toe, zeker nu steeds meer landen hun bedrijven dwingen om transparant te zijn over de beloningen. Die openbaarheid leidt echter tot meer competitie tussen de bestuursvoorzitters. ‘Een Franse bestuursvoorzitter vertelde me dat de nieuwe regels over openbaarheid het beste is wat hem en zijn collega's kon overkomen. "Nu kunnen we zien wat anderen verdienen en nu denken we allemaal dat we niet genoeg krijgen"’, zegt Marco Becht, directeur van het European Corporate Governance Institut.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden