Hagemeyer heeft lek bijna boven

Hagemeyer heeft de problemen bij zijn kwakkelende Britse divisie bijna onder controle. Het handelshuis uit Naarden verwacht de verliezen in Groot-Brittannië in de tweede helft van 2005 te kunnen halveren en in 2006 te kunnen ombuigen in winst....

Van onze verslaggever

De problemen bij de Britse divisie brachten Hagemeyer in 2003 aan de rand van de afgrond. Door de invoering van nieuw computersysteem, gingen orders faliekant mis en liepen klanten massaal weg. Na een maandenlange zoektocht naar nieuwe geldschieters, gaf Hagemeyer eind 2003 nieuwe aandelen uit om uit de geldnood te komen.

In het reddingsplan voor Hagemeyer speelde de Britse divisie een centrale rol.

Anderhalf jaar later lijkt dat effect te hebben. De omzet in Groot-Brittannië is nog niet toegenomen. De aandacht was vooral gericht op de invoering en de verbetering van de logistieke afhandeling. Nu er nauwelijks meer fouten voorkomen in de levering van goederen, verwacht Hagemeyer de Britse omzet weer te kunnen laten groeien. In 2006 moet dit resulteren in een bijdrage aan de winst.

Het totale verlies wist Hagemeyer in het eerste halfjaar terug te dringen van 169 miljoen naar 58 miljoen euro. Hagemeyer denkt in de tweede helft van 2005 winst te maken. In 2006 zal het bedrijf het gehele jaar winstgevend zijn, zo verwacht een optimistische De Becker.

De omzet groeide autonoom met 3,2 procent tot 2,6 miljard euro. De verkopen van Hagemeyers belangrijkste divisie, Professional Products & Services (PPS) stegen in de eerste zes maanden met 4,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook in de krimpende Duitse markt wist Hagemeyer zijn omzet na drie jaar van daling weer te laten groeien.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden