GAK sponsort congres met WW/WAO-premies

Het GAK sponsort een congres voor het midden- en kleinbedrijf voor 32.500 gulden. In ruil daarvoor kunnen werkgevers via het GAK honderd gulden korting op de toegang krijgen....

Van onze verslaggever Gijs Herderscheê

De afdeling van het GAK die sponsort, wordt gefinancierd uit premies voor de WW en WAO. Daarover worden contracten afgesloten met het Lisv, dat de uitvoering van deze wetten coördineert. De sponsoring wordt uit dit budget betaald. Het GAK zelf wil geen commentaar geven op de sponsoring.

De ING Bank is hoofdsponsor van het Nationaal MKB Congres, eind deze maand in Utrecht. Daarnaast zijn er acht 'stersponsors', en zes 'subsponsors' waaronder het GAK. Dat ondersteunt het congres met 32.500 duizend gulden en levert vijf lezingen van 20 minuten.

In ruil daarvoor krijgt het GAK enige expositieruimte plus advertentieruimte in congrespublicaties. Werkgevers die zich via het GAK aanmelden, krijgen 100 gulden korting op de toegangsprijs van 495 gulden.

Het loopt nog geen storm; tot nu toe hebben zich 31 werkgevers via het GAK aangemeld. Er zijn in totaal 700 aanmeldingen bij de congres organisatie binnen.

De sponsoring paste in de privatisering van de sociale zekerheid die het kabinet tot voor kort voor ogen stond. Volgens dat plan zouden de uitvoerders van de WW en WAO moeten gaan concurreren om contracten met werkgevers. Daarbij zou naamsbekendheid door middel van bijvoorbeeld sponsoring belangrijk zijn.

Het kabinet heeft nu echter besloten de uitvoering van de WW en WAO te nationaliseren. Naamsbekendheid van uitvoerders zoals het GAK speelt dan geen rol meer.

De naam GAK blijft mogelijk alleen bestaan bij een aantal commcerciële bedrijven die nu onderdeel van de GAK Groep zijn. Met de vergroting van de naamsbekendheid - gefinancierd met sociale premies - bewijst het uitvoeringsbedrijf deze commerciële zusterbedrijven een dienst.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden