Fortis overtreft verwachtingen

De Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar Fortis heeft in het tweede kwartaal een nettowinst behaald van 1,6 miljard euro. Dat is 16 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar....

ANP

Fortis heeft de verwachtingen van financieel analisten, die in doorsnee een winstdaling voorspelden van 8 procent, flink overtroffen. Bankieren leverde Fortis een nettowinst op van 1,159 miljard euro, terwijl analisten 914 miljoen euro hadden verwacht. Met verzekeren werd 413 miljoen euro verdiend. Analisten hadden een winst van 387 miljoen voorspeld.

De analisten hadden verwacht dat het concern de sterke resultaten van zijn bankactiviteiten in het tweede kwartaal van 2006, dit jaar niet zou evenaren. De winst van het bankbedrijf steeg echter met 28 procent en Fortis behaalde daarmee de hoogste kwartaalwinst ooit in de bankensector.

De winst van het verzekeringsbedrijf steeg met 17 procent iets minder hard. De verzekeringstak kreeg een gevoelige klap door de overstromingen in het Verenigd Koninkrijk in juni. Daarvoor werd een bedrag geboekt van 46 miljoen euro.

Fortis heeft eerder een jaarlijkse winstverwachting uitgesproken van tenminste 15 procent in de periode van 2004 tot 2011. Bestuursvoorzitter Jean-Paul Votron zei in een verklaring dat het vertrouwen dat de doelstellingen worden gehaald, wordt versterkt door de ‘uitstekende resultaten’.

Fortis is verwikkeld in een overnamestrijd om ABN Amro, waarin het samen optrekt met Royal Bank of Scotland en Banco Santander. Votron zei in een verklaring dat Fortis ‘goed op schema is om de plannen binnen het voorziene tijdsbestek te realiseren.’ De topman stelde dat het concern er nog altijd van overtuigd is ‘superieure waarde’ te bieden voor alle ‘stakeholders’.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden