Forse winststijging Philips in 2004

Philips heeft in 2004 een nettowinst behaald van ruim 2,8 miljard euro. Dat is fors meer dan de 695 miljoen euro die het elektronicaconcern het jaar ervoor aan winst wist te realiseren....

ANP

De operationele winst steeg van 488 miljoen euro in 2003 tot 1,6 miljard euro een jaar later. De omzetgroei was minder spectaculair. De verkopen namen toe van ruim 29 miljard euro tot 30,3 miljard euro. Dat heeft Philips donderdag bekendgemaakt bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

De nettowinst van 498 miljoen euro in het vierde kwartaal verraste analisten, die op beduidend minder hadden gerekend. De geboekte kwartaalomzet van 9,2 miljard euro lag aan de bovenkant van de verwachtingen.

De Philips-top hield zich donderdag wat op de vlakte in zijn uitspraken over dit jaar. 'Verschillende geluiden' over de wereldwijde economie 'maken ons behoedzaam, vooral voor de eerste helft van 2005', verklaarde de raad van bestuur. Hij meent dat dit vooral weerslag heeft op de technologiegerelateerde activiteiten 'en in mindere mate' op de divisie Consumentenelektronica.

Het bestuur verwacht verder dat de divisies Medische Systemen, Licht en DAP (huishoudelijke apparaten en persoonlijke verzorging) hun marktposities vergroten door innovatie. Medische Systemen en het DAP-onderdeel Health en Wellness zullen eveneens groeien door acquisities. 'Onze financiële positie is uitstekend en biedt aanzienlijke strategische flexibiliteit', stelde de bedrijfstop.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden