FNV wil 64-plussers vrijstellen van sollicitatieplicht

Werklozen van 64 jaar of ouder moeten worden vrijgesteld van de sollicitatieplicht. Daarvoor pleit vakbond FNV in een brief aan de Tweede Kamer. Voor werkloze 64-plussers is de kans om nog een baan te vinden zo gering dat verplicht solliciteren geen zin heeft, vindt de FNV.

Beeld anp

Wie een WW-uitkering heeft, is verplicht om vier keer per vier weken te solliciteren. Deze plicht geldt echter niet voor wie werkloos raakt als hij of zij 64 jaar of ouder is. Maar iemand die op het moment van zijn ontslag bijvoorbeeld 63 jaar en 364 dagen oud is, moet wel na zijn 64ste verplicht blijven solliciteren tot aan de AOW-leeftijd.

'Een onrechtmatigheid', vindt de FNV. De AOW-leeftijd ligt nu op 65 jaar en drie maanden, en schuift elk jaar drie of vier maanden op, tot uiteindelijk 67 jaar in 2021. Als de AOW-leeftijd straks op 67 ligt, kan iemand die op
63-jarige leeftijd werkloos raakt na zijn 64ste nog drie jaar verplicht worden gesteld om te solliciteren. De FNV wil dat straks niemand van 64 jaar of ­ouder nog verplicht zal moeten solliciteren.

Is dit een goed idee van FNV? Allereerst de diagnose: het klopt dat de kansen op een baan dramatisch afnemen naarmate werklozen richting de pensioenleeftijd gaan. Het omslagpunt ligt ergens rond de 57 jaar, blijkt uit cijfers van het UWV. De kans dat een 55-jarige werkloze weer aan de slag kan, ligt maar net iets lager dan voor een 40-jarige, en iets hoger dan voor een 30-jarige. Maar op hogere leeftijd gaat het snel bergafwaarts met de baankansen: een 57-jarige heeft nog rond de 45 procent kans om tijdens de WW-periode weer een baan te vinden, een 62-jarige nog rond de 25 procent, en daarna gaat het in flinke stappen richting het nulpunt.

Plan FNV is 'flut'

De FNV wil niet alleen de sollicitatieplicht afschaffen voor werklozen vanaf 64 jaar, maar ook een ‘plaatsmakersregeling’ invoeren om werk te scheppen voor jongeren. Oudere werknemers gaan dan minder werken met behoud van een deel van hun loon om plaats te maken voor mensen die nu niet aan een baan kunnen komen. Ouderen kunnen dan bijvoorbeeld 80 procent gaan werken tegen 90 procent van het salaris en met 100 procent pensioenopbouw, zo bepleit de FNV in een brief aan de Tweede Kamer.
‘Een flutplan’, reageerde seniorenorganisatie ANBO maandag. De ANBO vreest dat zo’n regeling niet voor extra banen zal zorgen en dat het plan het imago van oudere werknemers zal verslechteren.
Ook arbeidseconoom Ronald Dekker (Universiteit Tilburg) heeft bedenkingen. ‘Het heeft geen zin om deze regeling zomaar op te leggen aan de hele arbeidsmarkt, simpelweg omdat er lang niet voor elke oudere zomaar een jongere met genoeg kennis en kunde klaarstaat om diens baan over te nemen.’

'Resultaat sollicitaties nul komma nul'

De 64-jarige Hans Odijk uit Nieuwegein weet er alles van. Odijk is 'calculator werkvoorbereider' van beroep. Als freelancer via onder meer het uitzendbureau Oudstanding Loopbaan helpt hij nog af en toe mee om de Bedrijfs­autoRAI, de Margriet Winter Fair en andere beurzen op te bouwen, maar een vaste baan zit er niet meer in. Hij vindt de sollicitatieplicht maar 'een krom gebeuren'.

'Het resultaat van al mijn sollicitaties is nul komma nul. Werk­gevers gebruiken allemaal smoesjes waarom ik niet word uitgenodigd voor een gesprek. 'U past niet in het profiel', zeggen ze dan, ook als mijn profiel precies overeenkomt met het profiel van een vacature. En het gekke is dat wanneer je als 64-jarige in de WW komt je niet meer verplicht bent om te solliciteren, maar wel als je daarvoor werkloos bent geraakt, zoals ik.'

Maar is het een goed idee om de sollicitatieplicht dan maar helemaal te ­laten vallen voor 64-plussers? Nee, denkt Menno Meijer, directeur van ­Rvaring, een uitzendbureau gespecialiseerd in het aan het werk helpen van oudere werklozen. Hij vreest dat werklozen van 62 of 63 jaar extra 'besmet' zullen raken op de arbeidsmarkt als bedrijven weten dat ze vanaf hun 64ste toch niet meer hoeven te solliciteren. Dat maakt de animo om mensen van die leeftijd aan te nemen er niet groter op bij werkgevers.

FNV-voorzitter Ton Heerts (m) tijdens een demonstratie Beeld anp

Onweselijke gedragseffecten

De FNV heeft op zich gelijk dat een sollicitatieplicht voor mensen van 64 jaar of ouder niet bijster veel zin heeft, zeggen de arbeidseconomen Ronald Dekker (Universiteit Tilburg) en Andries de Grip (Universiteit Maastricht). Maar het afschaffen van de plicht zou onwenselijke gedragseffecten kunnen hebben, vreest De Grip.

'Als een werkgever weet dat iemand vanaf zijn 64ste niet meer hoeft te solliciteren, dan verlaagt dat bijvoorbeeld de drempel om een oudere werknemer te ontslaan', zegt hij. 'En oudere werknemers zijn dan misschien ook sneller geneigd om zich te laten afvloeien.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden