FNV: verleng ontslagregeling NedCar

BORN (ANP) - Vakbond FNV Bondgenoten wil dat autofabriek NedCar in Born de vrijwillige ontslagregeling verlengt. Dat zei bestuurder Henk van Rees woensdag.

Van de huidige vertrekregeling maakten ruim duizend werknemers gebruik. De helft heeft al een nieuwe baan. De regeling loopt vrijdag af, maar NedCar wil nog eens van 150 mensen af. Om gedwongen ontslagen en daarmee gepaard gaande onrust te voorkomen wil de vakbond de regeling verlengen.

NedCar streeft er volgens een woordvoerster naar zo snel mogelijk een besluit te nemen over wat er met de resterende 150 mensen gaat gebeuren. Daarover wordt nog gepraat met de vakbonden. ,,De directie streeft naar het voorkomen van gedwongen ontslagen, maar we moeten op 1 april 2007 op koers liggen qua kostenniveau en personeelsbezetting''. NedCar draait vanaf dan verder met 1350 mensen die 70.000 auto's per jaar kunnen maken.

NedCar krimpt fors in door het vertrek van DaimlerChrysler, die in Born niet langer de Smart ForFour maakt. Alleen de Mitsubishi Colt loopt er nog van de band.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden