FNV: 'Bonus bij falen voor rechter'

Vakcentrale FNV bestudeert de mogelijkheid om bedrijven waar topmanagers 'excessieve' basissalarissen of bonussen ontvangen via juridische weg aan te pakken....

Dit weekend werd bekend dat Nederlandse bedrijven vorig jaar ten minste 34 miljoen euro hebben uitgekeerd aan 'gouden handdrukken' aan topmanagers. Drie jaar geleden was dat nog 34 miljoen gulden. Dat blijkt volgens NRC Handelsblad uit een inventarisatie van de tot nu toe verschenen jaarverslagen van grote bedrijven. Het jaarverslag van Ahold, waar onlangs topman Van der Hoeven moest opstappen zit daar nog niet bij.

Uit een inventarisatie van het Algemeen Dagblad bleek dit weekend dat de bestuurders van de vijftig grootste bedrijven er vorig jaar gemiddeld 7,3 procent op vooruit gingen. Uit de tot nu toe gepubliceerde jaarverslagen van AEX-genoteerde fondsen en middelgrote bedrijven , blijkt dat het basissalaris van de top met gemiddeld 6,7 procent steeg tot 580 duizend euro. Als daarbij ook bonussen worden opgeteld dan lopen de inkomens op tot 956 duizend euro.

Deze inkomensstijging is fors hoger dan de toename bij de werknemers die onder een CAO-loon vallen. Bij de vorig jaar afgesloten CAO's stegen de lonen met gemiddeld 3,3 procent, iets onder het inflatieniveau van 3,5 procent.

Voor voorzitter Doekle Terpstra van de vakcentrale CNV is de maat nu vol. 'De werkgeversorganisaties moeten deze zelfverrijking stoppen.' Volgens de vice-voorzitter van vakcentrale FNV Kitty Roozemond houden de topmanagers zich niet aan de afspraken over loonmatiging die door werkgevers en werknemers zijn gemaakt. 'In eerste instantie zijn ondernemingen zelf nu aan zet. We hopen dat werkgeversorganisatie VNO-NCW de bedrijven gaat aanspreken op hun zelfreinigende vermogen. Bij bedrijven die topmanagers voorzien van excessieve basissalarissen of bonussen bestuderen we de mogelijkheid om de bedrijven langs juridische weg aan te pakken. Op grond van wanbeleid zouden vakbonden - niet de vakcentrale - een procedure kunnen aanspannen bij de Ondernemingskamer.'

Vorige week heeft de FNV de Tweede Kamer weer eens geattendeerd op de mogelijkheid om ondernemingsraad het enquêterecht toe te kennen. Dat recht kan aan de orde komen bij de evaluatie van de Wet op de ondernemingsraad die bij de Tweede Kamer ligt.

Volgens Roozemond zijn maatregelen achteraf 'tweede keus'. 'Wat mij als een graat in de keel steekt zijn de afspraken die al bij het indiensttreden worden gemaakt voor het geval een manager het bedrijf moeten verlaten. Deze ontbindingsprocedures zou je kunnen verbieden.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden