Emissie SNS Reaal om deel staatssteun af te lossen

Bank en verzekeraar SNS Reaal wil maximaal 26,15 miljoen nieuwe aandelen uitgeven. Met het opgehaalde kapitaal wil SNS onder meer een deel van de ontvangen staatssteun aflossen. Dat meldde SNS donderdag voorbeurs.

ANP

De Nederlandse staat schoot de Utrechtse financiële instelling eind vorig jaar te hulp met een kapitaalinjectie van 750 miljoen euro. Als SNS een derde van het bedrag ofwel 250 miljoen euro voor 10 december aflost, ontloopt het bedrijf een boete en bespaart het 125 miljoen euro. SNS lost 185 miljoen euro af door het ophalen van kapitaal. De onderneming wil de overige 65 miljoen euro financieren via de verzekeringstak.

Ook ontving SNS vorig jaar een kapitaalinjectie van 500 miljoen euro van de Stichting Beheer SNS Reaal. Daarvan wil de bank en verzekeraar 65 miljoen euro aflossen met het aantrekken van nieuw kapitaal. De stichting heeft verder aangegeven ongeveer 1,9 miljoen aandelen van de emissie te willen kopen. Daardoor blijft het stemrecht van de stichting boven de 50 procent.

Ook ING en Aegon kregen vorig jaar kapitaalinjecties van respectievelijk 10 miljard euro en 3 miljard euro. Verzekeraar Aegon kondigde in augustus als eerste Nederlandse financiële instelling aan een begin te maken met de aflossing van de ontvangen staatssteun.

SNS Bank (ANP) Beeld
SNS Bank (ANP)
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden