Eerste Algemeen Pensioenfonds redt kleine fondsjes

Verzekeraar Aegon heeft het eerste algemene pensioenfonds van Nederland opgericht. Het nieuwe Stap Algemeen Pensioenfonds kan verschillende pensioenregelingen in één fonds uitvoeren. Daarmee biedt het een alternatief voor kleine pensioenfondsen die in de financiële problemen zitten omdat de uitvoeringskosten van pensioenregelingen steeds verder oplopen.

Beeld anp

Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Aegon als eerste een vergunning verleend voor een een Algemeen Pensioenfonds. Ook pensioenfonds PGGM en de verzekeraars Centraal Beheer, Delta Lloyd en ASR hebben aangekondigd een Algemeen Pensioenfonds te willen oprichten.

Sinds begin dit jaar biedt de wet die mogelijkheid. Een algemeen pensioenfonds is een nieuwe variant naast de aloude ondernemingspensioenfondsen die de pensioenen voor één bedrijf beheren (bijvoorbeeld het pensioenfonds van Shell) en de bedrijfstakpensioenfondsen, die een pensioenpot voor een hele sector beheren, zoals de metaalindustrie (PMT en PME) of de ambtenaren (ABP). Daarnaast zijn er pensioenuitvoerders die de administratie en het beleggingsbeleid voor diverse pensioenfondsen uitvoeren. Dat doet APG bijvoorbeeld voor het ambtenarenfonds ABP en voor het pensioenfonds voor de bouw, BPF Bouw.

Alternatief

De Algemene Pensioenfondsen moeten een alternatief bieden voor kleine pensioenregelingen. Het gaat om bedrijfstakpensioenfondsen die niet verplicht zijn voor alle bedrijven in hun sector. Ook zogenoemde rechtstreeks verzekerde pensioenregelingen mogen door het algemeen pensioenfonds worden uitgevoerd. Het idee is dat pensioenregelingen met een klein aantal deelnemers de administratie- en beleggingskosten kunnen drukken door samen op te trekken in één pensioenfonds, terwijl zij ieder toch hun eigen regeling met specifieke voorwaarden behouden.

Verzekerde pensioenregelingen worden aangeboden door verzekeraars. Meestal gaat het om gegarandeerde pensioenen op basis van het gemiddeld tijdens de carrière verdiende loon. Die garantie is door de lage rente erg duur geworden voor verzekeraars. Verzekeraar Achmea heeft daarom al aangekondigd geen nieuwe gegarandeerde pensioenregelingen meer aan te bieden.

Doorrekenen

Verzekeraars rekenen de kosten van de duur geworden gegarandeerde regeling door in de premie. Daardoor wordt de regeling ook duur voor werkgever en werknemer, die meestal samen de premie betalen. In sommige gevallen is de premie in een of twee jaar met 50 tot 75 procent gestegen. Zij kunnen er nu voor kiezen de regeling onder te brengen bij een Algemeen Pensioenfonds. Dan kunnen minder harde garanties over de pensioenhoogte worden afgesproken waardoor de premie omlaag kan. De pensioenhoogte wordt in het Algemeen Pensioenfonds afhankelijk van beleggingsopbrengsten en rentestand, waardoor de oudedagsuitkering fors hoger maar ook veel lager kan uitvallen dan gedacht. Bij de grote pensioenfondsen is dat inmiddels ook al zo.

Het kabinet wil echter voorkomen dat werkgevers die een verzekerde regeling voor hun werknemers hebben afgesloten, massaal kiezen voor een overstap naar een Algemeen Pensioenfonds en daarmee pensioenversobering. Er ligt een wetswijziging bij het parlement die ondernemingsraden instemmingsrecht geeft als de werkgever de pensioenregeling wil wijzigen. Nu heeft de ondernemingsraad alleen instemmingsrecht als de werkgever een pensioenregeling wil instellen of intrekken. Vandaag zal de Eerste Kamer akkoord gaan met dat instemmingsrecht voor ondernemingsraden. Dat recht zal binnenkort, na afkondiging in het Staatsblad, van kracht worden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden