Duurder vastgoed stuwt resultaat Corio

Vastgoedbelegger Corio heeft in het afgelopen halfjaar een nettowinst geboekt van 268,3 miljoen euro. Dat is ruim drie vijfde meer dan in dezelfde periode vorig jaar....

Corio herhaalde donderdag bij de presentatie van de winstcijfers zijn prognose voor heel 2006. De vastgoedonderneming gaat ervan uit dat het directe resultaat dit jaar licht zal dalen. Het directe resultaat is het bedrag dat Corio verdient met de exploitatie van vastgoed.

Het totale resultaat wordt ook bepaald door andere factoren, waarbij de waarde van het vastgoed een belangrijke rol speelt. Herwaarderingen zorgden er voor dat de panden van Corio in de eerste jaarhelft 194,3 miljoen euro meer waard werden. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het herwaarderingsresultaat 75,2 miljoen euro.

Vooral de winkels die Corio bestiert, droegen bij aan het herwaarderingsresultaat. Verkoopwinsten meegerekend leverden de winkels 161,4 miljoen euro van het herwaarderingsresultaat. De kantoren droegen 26,3 miljoen bij en bedrijfsruimtes 6,6 miljoen euro.

Mede door de herwaardering werd de vastgoedportefeuille van Corio het afgelopen halfjaar 6,4 procent meer waard tot 4,8 miljard euro. Corio is eigenaar van vastgoed in Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Vier vijfde van de 175 panden die Corio bestiert, zijn winkels.

Gemiddeld 96 procent van dat vastgoed werd het afgelopen halfjaar verhuurd. De bezettingsgraad was daarmee iets beter dan in dezelfde periode vorig jaar. De verbeterde bezettingsgraad droeg eraan bij dat de nettohuuropbrengsten met 2 procent zijn gestegen tot 140,8 miljoen euro.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden