Dutchbird in surseance

De rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag surseance verleend aan luchtvaartmaatschappij Dutchbird. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf laten weten....

ANP

Dutchbird liet eerder weten uitstel van betaling aan te vragen, omdat gesprekken met een potentiële financier waren mislukt.

Volgens de woordvoerder van Dutchbird wordt er nog steeds gezocht naar een oplossing voor het personeel. Eerder werd bekend dat H. Prins, juridisch eigenaar van Dutchbird, zijn personeel onder probeerde te brengen bij Exel Avation Group (EAG) in ruil voor toezeggingen van vluchten door touroperators.

Prins is de ex-directeur van EAG, die wordt verdacht van afpersing, witwaspraktijken en valsheid in geschrifte.

EAG voert volgens de Dutchbird-woordvoerder nog steeds gesprekken met verschillende partijen over de eventuele overname van activiteiten en personeel van Dutchbird. Het uitstel van betaling hoeft deze gesprekken niet in de weg te staan. 'Wij hebben natuurlijk nog steeds interesse', zo liet een woordvoerder van EAG vrijdag weten. 'Boeing en de touroperators zijn de cruciale spelers in deze gesprekken'. Volgens hem worden de gesprekken volgende week voortgezet.

Eerdere gesprekken met een financier mislukten, omdat deze bereid was geld beschikbaar te stellen als er op korte termijn weer vliegtuigen de lucht in konden. Dat ging niet door omdat Boeing, de eigenaar van de toestellen, pas in de eerste week van januari weer wilde verder praten over de contracten. Maar dat vond Dutchbird te laat. Boeing beweerde dat de leaseovereenkomsten voor de toestellen zijn beëindigd,maar Dutchbird meende van niet.

Dutchbird heeft drie toestellen waarmee de maatschappij vluchten uitvoert naar onder meer Egypte. Die staan sinds een paar weken aan de grond. Eigenaar Boeing heeft ze aan de ketting gelegd.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden