Versleten spoorbruggen over de Yorckstrasse in Berlijn. De bruggen zijn gebouwd tussen 1875 en 1939. Delen ervan zijn vanaf 2000 opgeknapt, maar er moet nog van alles aan worden gedaan. Bijna eenderde van de 26 duizend spoorbruggen in Duitsland is ouder dan honderd jaar, blijkt uit onderzoek....
Versleten spoorbruggen over de Yorckstrasse in Berlijn. De bruggen zijn gebouwd tussen 1875 en 1939. Delen ervan zijn vanaf 2000 opgeknapt, maar er moet nog van alles aan worden gedaan. Bijna eenderde van de 26 duizend spoorbruggen in Duitsland is ouder dan honderd jaar, blijkt uit onderzoek.... © Daniel Rosenthal

Duitse bruggen mogen wegrotten, als het huishoudboekje maar klopt

Duitse economie

Duitse wegen en bruggen, van groot belang voor het economisch welzijn van het land, snakken naar een opknapbeurt. Maar ze worden aan hun lot overgelaten.

Wilhelm II moet met zijn keizerlijke trein meer dan honderd jaar geleden nog over dezelfde brug zijn gereden. Sindsdien hebben twee wereldoorlogen hun sporen nagelaten, maar nog steeds liggen de meeste bruggen over de Berlijnse Yorckstrasse, op de grens van de wijken Schöneberg en Kreuzberg, er net zo bij als in de keizertijd.

Een aantal van de oorspronkelijk 45 bruggen is afgebroken, anderen zijn overwoekerd met vegetatie en eentje is sinds dit jaar exclusief bestemd voor joggers en fietsers.