DIM Vastgoed boekt ruim 10 miljoen dollar winst

DIM Vastgoed heeft het afgelopen half jaar een nettowinst geboekt van 10,7 miljoen dollar (circa 7,8 miljoen euro). Dat is te danken aan hogere herwaarderingsresultaten, aldus het vastgoedbedrijf vrijdag....

ANP

In dezelfde periode vorig jaar leed het vastgoedbedrijf nog een nettoverlies van 1,69 miljoen dollar. Dit kwam door de omstreden afkoop van het contract met de toenmalige directie. Het directe beleggingsresultaat, de huurinkomsten uit de exploitatie van vastgoed, is met 7 procent gestegen naar 4,2 miljoen dollar. DIM Vastgoed verwacht over het hele jaar minimaal een direct resultaat van 1,12 dollar per aandeel te realiseren. Het vastgoedbedrijf denkt in 2008 over het lopende boekjaar 2007 een dividend van 1,54 dollar per aandeel te kunnen uitkeren.

DIM Vastgoed is actief in enkele delen van de Verenigde Staten. De vastgoedportefeuille bestaat uit winkelcentra. De bezettingsgraad van deze objecten was in de verslagperiode 96,6 procent.

Het vastgoedfonds kondigde eerder dit jaar aan dat het zijn hele portefeuille wil verkopen. Volgens DIM Vastgoed zijn de twee grootaandeelhouders Homburg en Equity One in beginsel niet tegen verkoop, maar willen zij eerst een concreet voorstel zien.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden