Deutsche Telekom geeft winstwaarschuwing

BONN (ANP) - Deutsche Telekom heeft zondag voor de tweede keer binnen een halfjaar tijd zijn winstprognose naar beneden bijgesteld. De Duitse telecomreus heeft veel last van de concurrentie op de thuismarkt. Ongunstige wisselkoerseffecten drukken bovendien de resultaten.

Deutsche Telekom voorziet voor 2007 een winst voor belastingen, afschrijvingen en rente van 19 miljard euro. Eerder ging het concern nog uit van 19,7 tot 20,2 miljard euro. De omzet zal dit jaar beperkt stijgen, aldus de onderneming.

Vooral op de markt voor vaste telefoonaansluitingen en breedbandinternet lijdt Deutsche Telekom onder de concurrentie. De winstverwachting voor deze divisie is 0,8 miljard euro verlaagd. Het onderdeel voor mobiele telefonie is dit jaar ook minder winstgevend dan verwacht wegens negatieve wisselkoerseffecten. De winst is hier 0,2 miljard euro naar beneden bijgesteld.

Scherpe prijzen

De prijsdruk op de mobiele markt heeft bovendien gevolgen voor de winst van T-Mobile in Duitsland. KPN is met zijn Duitse mobieletelefoniebedrijf E-Plus een van de concurrenten van Deutsche Telekom.

Over 2006 is de omzet iets lager uitgevallen dan verwacht, aldus Deutsche Telekom zondag. Dit resultaat komt uit 61,3 miljard euro, terwijl het concern eerder uitging van 61,5 tot 62,1 miljard euro. De winst voor belastingen, rente en afschrijvingen is wel overeenkomstig de verwachtingen.

Deutsche Telekom wil de positie van de vaste divisie versterken door scherpe prijzen aan te bieden. Ook de dienstverlening aan klanten moet worden verbeterd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden