Dell keert opgaande lijn

Het waren de teleurstellende cijfers van Dell die de opgaande lijn van de afgelopen twee handelsdagen keerde. Toen aan het eind van de dag ook nog eens het rentebesluit van de Fed langskwam, boog de optimistische handel om in een minder vrolijk gestemde beurs....

Van onze verslaggever Theo Stielstra

Het is de meeste beleggers duidelijk dat ze op korte termijnnog niet van de voortdurende reeks renteverhogingen af zijn. 'Hetis vooral het inflatiespook dat hen dwars zit', zegt eenhandelaar over de Fed tegen persbureau Bloomberg.

Zorgen over een afnemende economische groei en een toenemendeinflatie drukten de afgelopen maanden toch al zwaar op debeurshandel.

Dell, de grootste computerbouwer ter wereld, behoorde tot degrootste verliezers op de S & P500. De fabrikant wist in hetderde kwartaal 13,9 miljard eenheden af te leveren, en dat wasminder dan de voorspelde 14,5 miljard stuks. Het kostte hetbedrijf 8,6 procent aan koersdalingen.

Goedmakertje vormde het nieuws dat de vastgoedinvesteerderVornado voor 500 miljoen dollar 1,2 procent aandelen McDonald'sheeft gekocht. Het voedt de verwachting dat de restaurantketeneen deel van het vastgoed te gelde gaat maken. De koers vanMcDonald's steeg 1,4 procent.

Colgate-Palmolive, groot in tandpasta, zeep enschoonmaakmiddelen, zag in het derde kwartaal een stijging vande nettowinst. Het bedrijf ging van 329 miljoen dollar naar 347,2miljoen dollar. Cijfers die overeenkwamen met de verwachting vananalisten.

Minder goed kwam het nieuws aan dat de verkopen van deautomakers General Motors en Ford in oktober met respectievelijk26 en 23 procent zijn gekelderd. Vooral de tegenvallende verkopenvan vrachtauto's en SUV's waren hiervoor verantwoordelijk. DatToyota juist hogere verkopen in de VS liet noteren, maakte hetvoor beleggers alleen maar erger.

De Dow sloot op 10406,8 punten, een verlies van 33,3 punten.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden