De Crisis dag 420

Ericsson schrapt ongeveer honderd banen in Rijen. De Zweedse telecomtoeleverancier verhuist een aantal administratieve werkzaamheden van Rijen naar andere kantoren in Europa en de Filipijnen....

Lloyds Banking Group (LBG) schrapt tot eind volgend jaar nog eens 5.000 banen. De Britse bank, voor 43 procent eigendom van de staat, zei ook een aantal maatregelen te nemen om het banenverlies te verzachten. Zo zal er een herschikking komen van het stafpersoneel, terwijl contractanten en ander tijdelijk personeel ontslag krijgen. Daarmee wil de bank het verlies aan vaste arbeidsplaatsen beperken tot 2.600. De afslanking is het gevolg van de integratie met HBOS. Het totaal aantal banen dat LBG, in januari ontstaan uit de samenvoeging van Lloyds TSB en HBOS, sinds dit jaar schrapt, komt daarmee op 13.000.

De Rotterdamse haven verlaagt volgend jaar in verband met de wereldwijde economische recessie de tarieven voor het zee- en binnenhavengeld met 5 procent. Het is voor het eerst in twintig jaar dat het havengeld wordt verlaagd. In 2011 zullen de havengelden met 2 procent stijgen. Voorzitter Wim van der Sluis van havenondernemersorganisatie Deltalinqs, dat de onderhandelingen over de nieuwe tarieven leidde: ‘Wij vertrouwen erop dat op deze manier de markt wordt gestimuleerd.’ Behalve de economische malaise speelt ook de concurrentie met andere havens mee bij de verlaging van het havengeld.

De Amerikaanse gamesfabrikant Electronic Arts (EA) gaat 1.500 banen schrappen. Door tegenvallende resultaten raakt 16 procent van de werknemers zijn baan kwijt. EA maakte een nettoverlies van 391 miljoen dollar bekend voor het fiscale tweede kwartaal, dat op 30 september afliep.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden