De Crisis - dag 138

De Consumentenbond vindt het niet verstandig om pensioenfondsen extra tijd te geven om hun geldreserves op orde te krijgen. Mensen moeten nu weten wat de waarde van hun opgebouwde pensioen is, zodat ze kunnen beslissen of ze hun oudedagsvoorziening moeten aanvullen....

Donderdag pleitte de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen ervoor dat pensioenfondsen langer de tijd krijgen om orde op zaken te stellen.

De werkloosheid in de eurozone is in december voor de derde achtereenvolgende maand gestegen, tot 8 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dat 7,2 procent.

Nederland heeft de laagste werkloosheid. Volgens de Europese rekenmethode had 2,7 procent van de beroepsbevolking in december geen werk.

Het Japanse elektronicaconcern NEC gaat het komende jaar wereldwijd 20 duizend banen schrappen om het hoofd te bieden aan de economische crisis. Branchegenoot Hitachi gaat 7.000 banen schrappen. Bij Toshiba verdwijnen 4.500 arbeidsplaatsen.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft op het Wereld Economisch Forum in Davos voorgesteld om binnen de Verenigde Naties een Economische Raad op te richten. Deze moet dezelfde status krijgen als de Veiligheidsraad. Doel is om grote financiële crises als de huidige te voorkomen.

Sportwagenfabrikant Porsche heeft zijn verkoop over het afgelopen half jaar met ruim 27 procent zien dalen tot ongeveer 34 duizend auto’s. De omzet ging met 14 procent omlaag tot circa 3 miljard euro.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden