CZ komt met 'fitte-burgerbonus'

Een bonus van honderd euro voor werknemers die meer bewegen en daardoor hun conditie verbeteren. Dit extraatje stelt de Tilburgse zorgverzekeraar CZ zijn medewerkers in het vooruitzicht....

Van onze verslaggeefster Jet Bruinsma

De conditieverbetering wordt periodiek gemeten volgens maatstaven die CZ bezig is op te stellen. Het staat nog niet vast waar het geld voor de 'ren-je-rijk-bonus', zoals de beloning binnen CZ al wordt genoemd, vandaan moet komen. De verzekeraar denkt aan een 'vettax', een opslag op de prijs voor kroketten in de bedrijfskantine. De vettax zou ook kunnen worden gebruikt om de prijs van gezond voedsel te verlagen. CZ heeft de domeinnamen fitwerker.nl en renjerijk.nl geregistreerd.

Het is, benadrukt bestuursvoorzitter Mike Leers, niet de bedoeling om alleen personen te belonen die door meer te bewegen een topconditie hebben verkregen. 'Een dik iemand die erin slaagt drie kilo lichter te worden, levert misschien een even grote prestatie als de sportieve werknemer die nog fitter wordt.'

Leers ziet het 'fitwerker-plan' als een opstapje naar een landelijk in te voeren 'fitburger-plan', dat hij kortgeleden heeft ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid (domeinnaam eveneens geregistreerd). Ook dat plan voorziet in een bonus: de verzekerde die zijn conditie, gewicht, bloeddruk en cholesterol duidelijk en volgens objectieve maatstaven verbetert, kan worden beloond met vrijstelling of verlaging van de eigen bijdrage. 'Care-miles', zegt Leers.

Het geld zou moeten komen uit een Nationaal Fitburgerfonds, te vullen door alle zorgverzekeraars, die een percentage van hun omzet storten. Een half procent levert al honderd miljoen op, heeft Leers berekend. Elke burger krijgt in dit plan jaarlijks een kaart toegestuurd met normen en tips voor gezond gedrag. Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid laat desgevraagd weten dat het fitburger-plan 'past in ons beleid'. Maar hij kan niet aangeven of het departement het plan wil overnemen.

CZ voerde ruim twee jaar geleden al een 'niet-verzuimbonus' in voor zijn werknemers. Het ziekteverzuim bij de verzekeraar is gedaald van 6,3 procent naar iets meer dan 4 procent in 2004. Dat kostte de verzekeraar 767 duizend euro aan bonussen. Iemand die vier kwartalen achter elkaar niet ziek is, krijgt een maximale bonus van 350 euro. Wie ziek wordt, moet van voren af aan beginnen. Een team dat onder de 4 procent verzuim blijft, krijgt 35 euro per persoon voor een feestje. De verzuimbonus voor het hogere management is inmiddels geschrapt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden