Consument kan schadeverzekering makkelijker opzeggen

Consumenten kunnen in de toekomst eenvoudiger wisselen van schadeverzekeraar. Dit komt doordat de polissen niet langer stilzwijgend verlengd mogen worden, aldus het Verbond van Verzekeraars....

ANP

De brancheorganisatie verwacht dat door de nieuwe afspraken de concurrentie onder de aanbieders van verzekeringen zal toenemen. ‘Wat de ene verzekeraar doet, zal de andere niet nalaten’, aldus een woordvoerder van het verbond. De maatregel is in overleg met de verzekeraars tot stand gekomen.

De afspraak tussen de schadeverzekeraars is een reactie op de recente ontwikkelingen in het ziektekostenstelsel, waar meer keuzevrijheid is gekomen voor consumenten. Ook is nieuwe wetgeving van invloed geweest, waardoor stilzwijgende verlengingen van abonnementen tot het verleden gaan behoren. Vereenvoudiging van de opzegging van verzekeringen zal volgens het verbond niet leiden tot een afname in het aantal schadepolissen dat klanten hebben, in tegenstelling tot abonnementen waar de consument liever vanaf wil.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden