Consortium biedt op Vendex KBB

Een consortium van investeerders heeft een bod gedaan op Vendex KBB. De drie samenwerkende investeerders bieden 16 euro per aandeel, wat neerkomt op een totaalbedrag van 1,4 miljard euro....

Dat Vendex te koop stond was al twee maanden bekend. Welke overnamepartij daarvoor in aanmerking kwam, was tot dusver niet duidelijk.

Het bod van het consortium heeft de steun van de raad van commissarissen en de hoofddirectie van Vendex KBB. De partijen verwachten over twee tot drie weken meer informatie te kunnen verstrekken.

Vendex KBB meldde begin februari dat het met diverse 'gerenommeerde' internationale investeringsmaatschappijen over een overname onderhandelde. De belangstellenden zouden destijds rond de 14 euro per aandeel willen neertellen voor het detailhandelsconcern, dat vooral bekend is als uitbater van de ketens Bijenkorf, V en D en HEMA.

Het concern leidt al jaren een moeizaam bestaan, vooral door de karige prestaties van de V en D-warenhuizen. V en D-directeur D. Goeminne kondigde eind februari dan ook een herpositionering van de winkels aan. De komende twee jaar gaan het assortiment en het aantal eigen merken fiks terug.

Waarnemers juichten acht weken geleden een eventuele overname toe. 'Een overname kan strategisch een goede keuze zijn om te overleven binnen Europa en de onderneming uit te bouwen over de grenzen', stelde bestuurder A. van der Molen van De Unie destijds.

De problemen met V en D gaven voeding aan geruchten dat Vendex KBB mogelijk zou worden opgedeeld. De concerntop verzekerde begin februari dat alleen gepraat werd met partijen die het concern als geheel wilden kopen. 'Het gaat ons om de continuïteit van het bedrijf', verklaarde een woordvoerder.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden