Commissarissen VSN laten plan opnieuw doorrekenen

De raad van commissarissen van busgigant VSN laat delen van de plannen tot splitsing van het bedrijf opnieuw doorrekenen. De toezichthouders hebben daartoe besloten nadat de Brabantse dochter BBA vorige week liet weten niet mee te doen met de nieuwe plannen....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Bedoeling was het busbedrijf met meer dan zeventienduizend werknemers te splitsen in een Randstadbedrijf VSN-1, een regiobedrijf VSN-2 en een garagebedrijf. De commissarissen hebben deze week het groene licht gegeven voor de plannen voor VSN-1 en de garages.

Voor VSN-2, waar BBA onder moest gaan vallen, komt er nu een aangepast businessplan. Daarin worden diverse mogelijkheden voor toekomstige combinaties doorgerekend, zo luidt de officiële mededeling.

VSN verwacht dat het plan voor VSN-2 er binnen twee weken is. 'Wij willen het personeel niet langer in onzekerheid laten', aldus VSN.

Omdat er vele opties zijn voor VSN-2, wil het bedrijf niet zeggen welke combinatie van vervoersbedrijven het meest voor de hand ligt.

Eerder was al bekend dat het personeel van het Friese busbedrijf Veonn en de Groningse collega Hanze Groep niets voelen voor opgaan in VSN-2. Zij willen liever zelfstandig blijven en met het Britse Arriva (voorheen Vancom) in zee gaan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden